овчарки

Немски овчарки разкъсаха смъртоносно домашно куче, изведено на разходка от стопанина си. Агресивните животни са собственост на Йордан Лечков и били пуснати от него, за да охраняват зона, отдадена на концесия до градския стадион в Сливен.

„Съжалявам за случилото се. Истината е по средата. Това е концесия, която е затворена. Тук на 200 метра има парк, където е забранено се разкарат кучета. На 100 метра има специално ограден парк за кучета. Тези хора всяка вечер е всеки ден минава тук и знаят, че ние разполагаме и гледаме кучетата на осем години вече. Те са на наша територия. Както споменах, това е концесия, имаме права и задължения. Оградено е, както се вижда, навсякъде. Може да направите проверка. Евтини сензации се търсят, защото вече на мен ми омръзна да се занимавам с едно и също нещо“, коментира Йордан Лечков, който е бивш кмет на Сливен.

„Всеки ден хиляди деца минават оттук. Тези кучета са социализирани“, добави той.

„Преди две вечери се разхождаме със съпругата ми в парк „Юнак“. На това място бяхме нападнати от две агресивни кучета без намордници, въпросните немски овчарки, които излязоха от централния вход. Те нападнаха нас, но разкъсаха нашето куче Арчи“, каза Христо Халачев.

„Съжденията на Лечков ни връщат през 90-те години. Голямото куче да изяде малкото и малкият човек да бъде смазан. Нека общината и отговорните органи да проверят концесионерът собственик ли е на публичните имоти. Той да се държи като собственик, да ни гони и ние да сме виновни, че сме станали жертва на агресията на неговите животни“ допълни Халачев.

„Това е концесия от 20 години. Това, което не може да се ползва, г-н Лечков е трябвало да го огради. Не съм запознат с концесионният договор, ще извършим проверка“, коментира Румен Иванов, зам.-кмет на Сливен.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук