коронавирус
Източник: Twitter/Thomas Isaac

Съгласно указанията за социално дистанциране, с цел да се предотврати разпространението на коронавируса, всички хора трябва да стоят поне на два метра един от друг.

Въпреки че мерките варират в зависимост от страната, социалното дистанциране под една или друга форма е препоръчително или задължително по целия свят.

Ето и едни от най-интересните начини, по които хората се опитват да спазват дистанцията.

Големи обувки

големи обувки
Източник: Reuters

Румънски обущар измисли уникален начин да държи хората на разстояние. Григоре Луп от трансилванския град Клуж забеляза, че хората не спазват правилата за социално дистанциране.Така Луп започва да прави дълги кожени обувки, за да се увери, че хората ще спазват мерките за дистанциране. Те се предлагат в  75-и номер.

Филтри в социалните мрежи

приложение, коронавирус
Източник: BBC Creative

Много неща са с дължина от два метра – рамки за врата, легла, бившият футболист от Висшата лига Питър Крауч …Да, ако си представите пенсионирания футболист Питър Крауч да лежи на пода, бихте могли да се придържате към правилата за социално дистанциране. В случай, че единият човек застане до краката му, а другият – до главата му.

приложение, коронавирус
Източник: BBC Creative

Сега обаче не е нужно да си представяте Питър Крауч да лежи на пода, защото нов филтър на Snapchat, наречен „Два метра Питър“, създаден от BBC Creative, ще прави това вместо вас, за да сте сигурни, че хората са на достатъчно разстояние от вас.

Гигантски шапки

коронавирус
Източник: Café & Konditorei Rothe

Кафене в град Шверин в Германия отбеляза своето отваряне, като дава на клиентите си специални шапки, които да послужат за спазването на социалното дистанциране. Шапките имат юфка за басейн на върха, която служи като своеобразен метър.

Още големи шапки

коронавирус
Zhejiang Daily / @SixthTone

Учениците в основното училище в Янчжен, Китай приемат насериозно социалното дистанциране. В това училище всеки ученик си е направил шапка, която да служи като ограничител на близките социални контакти.

Индия

коронавирус
Източник: Twitter/Thomas Isaac

Индийски политик сподели тази снимка, показваща как се използват чадъри, за да се гарантира, че хората остават на безопасно разстояние един от друг.В някои райони стана задължително всеки да носи отворен чадър, когато напусне дома си. Два отворени чадъра, които не се допират един до друг, помагат на хората да останат на минималното разстояние от един метър един от друг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук