куче, стрес Пияна шофьорка

В Индия беше задържан домашен любимец за неспазване на изборните правила, след като бил забелязан да носи стикери, подкрепящи министър-председателя Нарендра Моди, извън избирателните секции. След „предупреждение“ агитаторът бил освободен.

Полицията задържа кучето и неговия собственик в западния щат Махаращра в понеделник, точно когато бе започнало гласуването през четвъртия ден за гласуване на гигантските избори в Индия, което ще продължи до 19 май.

„Ние задържахме кучето и неговия собственик, тъй като беше ден на гласуване, и те се разхождаха наоколо, популяризирайки Моди и нарушавайки правилата за изборната кампания“, заяви полицейският служител Ганпат Фил.

Кампаниите са забранени в дните за гласуване в райони, в които се гласуват.

Подадена е жалба по наказателния кодекс на Индия срещу собственика Екнат Чаудхари за стикера и плакатите, в които се казва „Върнете Моди обратно, спасете страната“, каза Фил.

Кучето и собственикът бяха освободени в град Нандурбар в понеделник вечерта и „пуснати с предупреждение“, добави служителят.

Моди и неговата индуистка националистическа партия „Бхаратия Джаната“ са фаворити да запазят властта си след изборите, резултатите от които трябва да излязат на 23 май.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук