, евролаб държавата ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО

Невнесена съдебна такса от 70 лева оставя „Евролаб 2011“ на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това става ясно от определение на Върховния административен съд и е по дело образувано по жалба на Българската агенция по храните (БАБХ).

През октомври на първа инстанция съдът се произнася в полза на частната фирма. Заповедта на директора на БАБХ за нейното изгонване от помещения на пункта е отхвърлена.

Юристите на държавната агенция обжалват решението. Но въпреки, че съдът изрично им оказва до коя дата на внесат съдебната такса от 70 лева. Те обаче се забавят и документът е получен ден след крайния срок.

БАБХ ще се съобрази с определението на Върховния административен съд. Определението на съда не променя създадената организация на ГКПП „Капитан Андреево“.

БАБХ продължава да извършва всички дейности, част от официалния контрол – товаро-разтоварване,

фитосанитарен и ветеринарен контрол,

анализ на пробите, взети по официален контрол.

Съобразявайки се с определението на съда БАБХ, ще предприеме последващи законови действия в защита на държавния интерес при вноса на храни през граничния пункт.

„Още в началото на декември от ПП внесоха сигнал в ДАНС за „престъпна небрежност“ от страна на новото ръководство на Агенцията по храните, назначено от служебното правителството. В сигнала се съдържаше и информация за неплатената държавна такса от 70 лева , провалила едно от

делата срещу „Евролаб 2011“.

Върховният административен съд сега потвърждава, че държавният интерес не е бил защитен“,  коментира пред БНР депутатът от „Продължаваме промяната“ Иван Христанов.

„И този въпрос: Защо не е защитен държавният интерес, е към премиера г-н Гълъб Донев. Ако държавата продължава да се отнася толкова небрежно към своите интереси, вече е въпрос на време от една или друга форма да бъде възстановено това, срещу което ние се борим. Тези 70 лева показаха, че процесите са обратими, че

голямата кола може да бъде обърната

от много малко камъче, стига един или няколко души да решат, че го искат на високо държавно ниво“, заяви още Христанов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук