Войводиново
На снимката: Борис Насков Пакетов и Асен Насков Пакетов

Споразумение постигна Районна прокуратура с обвиняемите Асен и Борис Пакетови, братя, които пребиха на 6 януари тази година военния Валентин Димов в село Войводиново. То беше постигнато, след като 17- годишният Борис Пакетов и 22-годишният Асен Пакетов признаха вината си в това, че в съучастие като извършители по хулигански подбуди са причинили на Валентин Димов средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост, счупване дъгата на същата кост, счупване на челюст, което от своя страна е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето.

Според осведомени източници, обаче, рейнджърът, идвайки развеселен от сватба, е предизвикал сбиването. Инцидентът предизвика голямо обществено напрежение, множество протести и намеса на политици. Почти веднага след това започна събаряне на къщи в незаконно построената ромска махала в селото, където живеят и обвиняемите, а всички обитатели се изнесоха. Собствениците на незаконните къщи в селото обжалваха заповедта за събаряне. Бе решено тези, които се изселват от Войводиново, да бъдат настанени в Столипиново.

Съдът даде едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок на непълнолетния Борис и тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок на по-големия Асен.

Определението е окончателно и не подлежи на протест. След инцидента и двамата братя бяха задържани с най-тежката мярка за неотклонение, след подписване на споразумението, те излизат на свобода.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук