Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова

Обратно на всички внушения и интриги, че шуменската ни организация е разцепена и че се очаква скандална конференция, всичко се случи спокойно, разумно и отговорно. В продължение на три часа е обсъждана платформа и мерки за подобряване на качеството на въздуха, инфраструктурата, училищата и здравеопазването, социалните услуги, обяви пред медиите в Шумен председателят на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ с голямо мнозинство конференцията е одобрила кандидатурата на Венцислав Венков за кандидат за кмет. Той ще бъде подкрепен и от други партии и граждански сдружения, които искат промяна в управлението на общината, съобщиха от партийната централа.

Запитана за действията на БАБХ, Нинова отговори:

„БАБХ са инструмент за изпълнение на правителствени решения. За чумата отговорност носи Министерски съвет и премиера. Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда – правителството и Порожанов. Кой реши да се отпуснат триста лева за почистване на дворовете и нито лев за плащане по пазарни цени – правителството“.

Според нея унищоженият роден сектор ще бъде компенсиран с внос и цените се увеличават.

„Политиката в сектор животновъдство, търговската политика, салдото, внос- износ – това са все въпроси на държавната политика. Къде се скриха по тези въпроси министри и премиер? Много е лесно да обикаляш страната с държавен ресурс и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш кампания на ръчно управление. Да сте видели да са взели криза на ръчно управление? Да сте видели напоследък премиера на горящо сметище или на падналия мост във Варна, или в някоя ферма, където избиват животни? При криза се покриват, докато се размине и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси“, каза още Нинова.

Тя посочи, че от БСП не са стояли безучастни и напомни, че са предложили пет конкретни мерки за преодоляване на кризата с животните и в помощ на икономиката и на хората, но те са били отхвърлени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!