„Г-жа Велкова беше замeсник-министър на Асен Василев, нейният ресор беше „Бюджет”. С нея сме изчислили всяка стотинка. Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реалистичен. Това преобръщане вчера за нас е твърде изненадващо”. Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Думите на Нинова идват в отговор твърдението на служебният министър на финансите, че е невъзможно да бъде изготвена актуализация на бюджета.

Повече относно думите на служебният министър – вижте тук.

Нинова обвини служебното правителство, че връща модела „Дянков”. Нинова смята, че се прави подготовка на гражданите за повишаване на данъците.

„Оставихме стабилна и развиваща се икономика на едно от челните места в Европа”, каза още Нинова.

„Оставихме 8,5 милиарда лева в хазната и 1,5 милиарда излишък. От гласуваните от парламента 10 млрд. лева дълг са изтеглени 1,5 млрд. лева Тоест оставихме пълен резерв, излишък и малко теглен дълг“, допълни тя.

„Какво се случи с тези показатели за четири седмици. Защо НСИ отчете, че се срива индексът за бизнес климата в България с близо 4%. Някой трябва да ни отговори откъде измисли числото 11 милиарда дефицит“, каза още Корнелия Нинова.

„Народът и без това е изплашен, а от служебния кабинет още повече го плашат. Целта на този кабинет е да върнат модела „Борисов“, смята лидерът на БСП.

„Подготвят общественото мнение за вдигане на данъци. Затова моля да ни оценявате спрямо постигнатите резултати. Фактите са факти и в доволно състояние оставихме държавата. Цяла Европа направи мащабни социални програми, намалиха данъците, подкрепиха цените на горивата“, каза още Нинова.

Относно изборите и листите на БСП, тя посочи:

„Всички листи са регистрирани. Първото ни голямо мероприятие за тази кампания ще е в Бургас, на 3 септември”.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук