БСП за България” представи кандидатите си за евродепутати на предстоящите Европейски избори. На събитието в „Южния парк“ левицата демонстрира единство, като послания отправиха хората, които са възприемани като вътрешнопартийни опоненти.

„26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и ОП, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава началото на промяната в България. Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт в България е факт. Ето защо 26-и е важна дата, можем да променим това. Но скъпи българи, не просто, за да свалим това правителство, за да го заменим с друго и да продължим по същия начин. Не просто една партия да падне от власт, а друга да спечели. Можем да поставим началото на промяната на модела, в който 30 години политици, икономически кръгове, олигарси са заедно. Единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа. Този модел можем да променим“ – заяви Нинова.

Тя се обърна към българите да излязат и да гласуват на 26 май. Тя заяви това, когато „БСП за България“ представи кандидатите си за евродепутати на предстоящите Европейски избори.

„Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за „Справедливост сега“ – слоганът на нашата кампания. Справедливост днес, не след 5, не след 10 години, не с празни обещания и с кухи фрази. Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост“, каза тя.

Сергей Станишев, който е пети в евролистата, каза че всички те са хора, убедени, че влизат в една битка с кауза.

„Левицата винаги е силна, когато има кауза национална и европейска. Нашата обща кауза, на всички тези жени и мъже, е промяната. Промяната в България и промяната в Европа. И всеки един от нас ще даде всичко от себе си, за да я постигнем заедно като екип, като политическа сила, защото от това има нужда и България и Европа“, подчерта той.

Няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска. Това каза Иво Христов, който е четвърти в евролистата на БСП.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!