Бойко Борисов
на снимката: Бойко Борисов, премиер

Нов аудиозапис, в който се предполага, че се чува гласа на Бойко Борисов беше публикуван тази сутрин в сайта Афера.бг.

В него основно се коментира президентът Румен Радев. Предполага се, че е направен в края на 2018 година, тъй като се говори за протести срещу цените на горивата, които бяха по същото време. За момента автентичността на записа не е потвърдена.

От репликите  „Крепиме фронта до евроизборите“ и „не е сега моментът“ да се вдигат данъци се предполага, че става дума за обсъжданото по това време увеличение на данъка върху колите.

Премиерът явно е недоволен, че с гласовете на депутатите от управляващата коалиция е променено данъчното облагане на автомобилите в неподходящ момент – преди европейските избори

Румен Радев наложи вето върху промените, което беше преодоляно в парламента и промените влязоха в сила от началото на 2019 г. Евровотът бе проведен през пролетта.

„Акъл се набива, Томиславе, на умен човек“…, така започва записът, след което следват вулгарни изрази. Затова основното предположение е, че Борисов говори с вицепремиера Томислав Дончев. На моменти се чува и гласа на събеседника, макар и неясно,  който наподобява този на Дончев.

„Проблемът е Радев. С това, че излезе и каза – два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството… Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия…“, се казва в записа.

 

В записа има много ругатни и нецензурни изрази, отправени по адрес на президента.

„Когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Няма такова нещо. Не, правилни неща не могат да се правят… Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави. Не може да е държавен глава тоя тъпанар”.

Борисов пита и какъв летец е Радев:

„Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесет пътника в самолета е сто пъти повече летец у гражданската авиация“, обяснява Борисов.

След това разговорът отново отива към данъците.  Борисов дава да се разбере, че става дума за минимално увеличение от порядъка на 20 млн. лв.

„Толкова, колко дадох Генчо Начев да си дострои болницата“, казва той.

След това заявява: „Сега ще ги оправя“ и записът прекъсва.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук