Пореден филм по роман на Стивън Кинг се задава тази година, обявиха от Нетфликс. От там обясняват, че са готови с нещо много плашещо и много по-добро от последната екранизация на произведение от Кинг – „То”.

Базираният на новелата на Кинг от 1992, „Играта на Джералд” (Gerald’s Game) е колкото хорър, толкова и психологически трилър.

Нещо повече – той се доближава до класическа филмова драма.

Филмът, както и оригиналното произведение, изследва човешките страхове и възможността на всеки да се справя с екстремни, неочаквани и пределно опасни ситуации.

В романа няма вампири, чудовища и нищо свръхестествено.

Целият страх е породен от хората, техните страхове, техните настроения, отклонения и всичко друго, което се случва в главата им.

В главните роли на тази поредна филмова адаптация по Кинг ще видим Карла Гуджино и Брус Грийнууд като стара семейна двойка, която се настанява в малка, изолирана къща в горите на щата Мейн.

Романтичната им почивка се превръща в истински кошмар, когато по време на сексуални игри, включващи легло и белезници, Джералд Бърлингейм получава сърдечен удар, оставяйки любимата си Джеси заключена за рамката на металния креват.

Следват часове на истински, неподправен ужас. Джеси няма достъп до храна. Нито пък вода. Нито пък телефон. Тя е сама в празната стая заедно с тялото на мъртвия си любим. И всички свои страхове.

„Източникът на ужаса тук са потисканите психологически травми“, обяснява режисьорът на филма Майк Фланаган.

„Няма нищо друго. В стаята няма други живи хора. Опасността не идва от чудовища или призраци, пъплещи по скърцащите стълби. Най-голямата опасност е изминаващото време.“

Премиерата на „Играта на Джералд” ще е на 29 септември.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!