Част от металната конструкция на осветителни тела и едно от телата в тунела „Витиня” на АМ „Хемус”, в посока София, са паднали върху автобус с пътници. Това съобщи пред БНР управителят на фирмата собственик на превозното средство Георги Атанасов.

По думите му, бързата реакция на шофьора е допринесла за това да няма пострадали, но има нанесени материални щети:

„Челно стъкло, таван смачкан, странично огледало, страничното стъкло на вратата, самата врата”, обясни Атанасов. Хората са преместени в друг автобус и всички вече са пристигнали до своите дестинации.

Управителят на фирмата посочи още, че полицията е направила оглед и е обезопасила мястото. Движението в района в момента е нормално.

Това е втори подобен инцидент за тази година. На 5 февруари част от конструкцията на осветителното тяло в тунел „Ечемишка” падна и уби жена, в движещ се отдолу автомобил. Последваха проверки и действия за изясняване на обстоятелствата около трагичния инцидент, а прокуратурата заведе следствено дело. Служебният министър-председател Огнян Герджиков освободи петима началници в сектор пътна инфраструктура, като сред кадровите промени бе и смяната на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Последваха незабавни ремонти в тунела и лампите бяха сменени. След инцидента, бяха извършени и спешни проверки на всички 28 тунела по републиканската пътна мрежа. Стана ясно, че у нас има 16 опасни съоръжения.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук