Прокопаният тунел
Прокопаният тунел Снимка: МВР на Северна Македония

Организирано бягство на осъдени, излежаващи наказанията си в затвора в Идризово, Северна Македония, е предотвратено. Това съобщиха от министерството на вътрешните работи на страната. При акцията на службите за сигурност и охраната на тъмницата са заловени 8 затворници, които се готвели да избягат през таен тунел.

Те имали присъди от 10 г. до доживот за тежки престъпления. Службите получили информация, че групата е издълбала тунел. Оказало се, че е дълъг 40 метра, на дълбочина 1 м и с диаметър около 80 см. Тунелът бил обезопасен с подпорни греди и тухли. В него са открити няколко пластмасови коша със завързани за тях въжета, които са служели за изваждане на изкопаната пръст, както и електрически кабел с крушка за осветяване. Предполага се, че са работели през нощта.

Междувременно стана ясно, че досегашният директор на затвора е бил освободен, нещо, което от правителството обявиха, че се подготвя отдавна, а за нов шеф е бил назначен генерал-майор Зоран Йовановски. Той има богата професионална кариера, преди всичко в МВР, но е преминал през обучения в полицейска академия в Луизиана, както и в Германия, САЩ, Северна Ирландия, Турция, Англия, съобщи премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

През януари затворник в Идризово, осъден за убийство, избяга, докато го транспортирали към болница, припомнят македонските медии.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук