Антарктида, обект

След като преди месец чрез „Гугъл Земя“ бе направено откритие в Антарктида на огромна необяснима структура, която започва да се променя, сега по същия начин бе забелязан нов голям обект, който се показа при топенето на антарктическия лед. Той се намира в средната част на континента и предизвика, както и предишната находка, широк отзвук след любителите на конспиративни теории, съобщи „Експрес“.

Антарктида, обект

90-метровият обект разпали разгорещен диспут дали става дума за природно явление, или е изкуствен. Той е тъмен и не прилича на нищо познато или виждано в Антарктика.

Антарктида, обект

Откритието обаче е направено от поддръжник на конспиративните теории в „Ю тюб“, така че за автентичността му не може още да се каже нищо. На автора принадлежи и предположението, че обектът е станал видим заради топенето на глетчерите.

Антарктида, обект

Друг анализатор-любител, след изследване на изображението на обекта от всички достъпни ъгли, достигна до извода, че структурата има топлинно излъчване.

Антарктида, обект

Засега няма коментари от специалисти нито на първото, нито на второто откритие и целият дебат за това какво представляват тайнствените структури се води от любителите, повечето от които смятат, че новият обект изглежда изкуствен по произход. Много често се подчертава и че напоследък е зачестило засичането на необясними неща на Антарктида.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!