болници коронавирус

7 600 достигна броят на настанените в болници с коронавирус. Това е пореден рекорд.  Вчера хоспитализирани бяха 7269. Цифрите вече вървят сериозно нагоре. При предишната вълна  през декември най-високият брой пациенти в болници с коронавирус  бе 7244.

Расте и броят на настанените в интензивни отделения. Техният брой вече е 612, което с 35 повече от вчера.

4374 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Направени са 19 214 теста. Данните на Единния информационен портал показват, че положителните проби са 22 % от изследваните.

Висок остава броят на починалите. 107 души са изгубили живота си през изминалите 24 часа.

Излекуваните за ден са 1757 души.

Най-много нови заразени са регистрирани в столицата – 1226 души. Утре се очаква да стане ясно точно какви мерки ще бъдат предприети за овладяване на ситуацията. Ясно е, че ще влязат в сила от събота и че ще засегнат ресторанти, молове, фитнеси, училища и детски градини.

Поставени са над 4200 дози ваксини. Все още не е възстановена работата на електронната система за ваксиниране, но се очаква тази седмица да заработи отново.

Проблемът с ваксините обаче остава на европейско ниво. Вчера премиерът Бойко Борисов се включи в среща по темата в Австрия. Страната ни настоя да бъде направена корекция в разпределяното на ваксините срещу COVID-19, така че броят на ваксините да бъде съобразен с броя на населението на държавите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук