Новак Джокович

Новак Джокович е изправен пред дилема, ако ваксинирането срещу новия коронавирус стане задължително за тенисисти, преди сезонът в спорта да бъде подновен след паузата заради глобалната пандемия, заяви той.

„Лично аз съм против ваксинацията и не бих искал да бъда принуден от някого да се ваксинирам, за да мога да пътувам. Но ако стане задължително, какво ще се случи? Ще трябва да взема решение. Имам собствено мнение по въпроса и не знам дали то ще се промени в бъдеще. Хипотетично, ако сезонът бъде подновен през юли, август или септември, въпреки че това за момента изглежда малко вероятно, разбирам, че ваксината ще стане изискване веднага след като вече не сме под карантина и няма открита ваксина“, започна той в лайв чат във Фейсбук с още няколко сръбски атлети.

Медицинските експерти разкриха, че ваксините срещу респираторния вирус няма да бъдат готови до следващата година, което повдигна въпросителни относно това дали изобщо ще има тенис надпревари до края на годината. Тазгодишният Уимбълдън бе отменен за първи път в мирно време, докато Ролан Гарос, който първоначално трябваше да се проведе между 24 май-7 юни, бе изместен за 20 септември-4 октомври, малко след края на Ю Ес Оупън.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!