Пенсионерите ще получават добавката от 50 лева поне още два месеца, продължава и подпомагането на бизнеса. Това обявиха на брифинг новите ресорни министри в служебния кабинет „Янев“ – по социалната политика Гълъб Донев и министърът на финансите Асен Василев.

Донев заяви, че има намерения да се продължат и мерките в подкрепа на бизнеса 60 на 40 и 80 на 20. Финансовият министър Асен Василев уточни, че финалното решение ще се вземе до десетина дни, след като бъде направен анализ на състоянието на бюджета

„Съзнаваме, че българският бизнес, който пострада при мерките на ограниченията, е поставен под тежко, критично състояние. Мярката 80 на 20, предимно свързана с туризма и ресторантьорския бизнес и секторите, свързани с превоз, мерките за децата и родителите в неплатен отпуск, 50-те лева към пенсиите на всички български пенсионери ще бъдат удължени“. заяви социалният министър.

„С министъра на финансите бяхме в задълбочен разговор с анализ на състоянието на бюджета, това, което заварваме, и това, което имаме възможност да предоставим като възможност на българския бизнес, изключително е тежко, но се договорихме, че средствата – 50-те лева ще продължат до края на мандата на служебното правителство“, подчерта Донев.

Мерките за бизнеса ще бъдат обсъдени допълнително – да се помогне за излизане от икономическата криза, да се осигури и подкрепа за самонаетите лица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!