Дом за стари хора в Казанлък е поредното огнище на COVID-19. Заразени са 35 души от настанените в дома, както и 7 служители от персонала. Всички за момента са в добро здравословно състояние и без симптоми.

В дома живеят 112 възрастни хора, които се  тестват ежемесечно за коронавирус. При поредното изследване е установено заразяването.

„Към момента в дома от 44 човека персонал, 7 човека са показали положителен резултат от бърз антигенен тест, на които съответно служители на РЗИ са направили и тест за PCR анализ, от който PCR 6 човека вече са с потвърден положителен резултат. Също така 37 човека от потребителите са показали положителен антигенен тест”, коментира зам.-кметът на Казанлък Ахмед Мехмед.

Тази сутрин са взети проби на живущите и за диагностика с PCR тестове, а в дома е извършена пълна дезинфекция.

„Хората с положителни резултати към момента са изолирани. Те са позиционирани на първия и на втория етаж, третият и четвъртият са оформени като чисти сектори. Целият дом е поставен под карантина”, каза още зам.-кметът.

Случаи на коронавирус са констатирани и в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. Положителни резултати са отчетени при 8 от живущите  там, като са им взети проби за диагностика с PCR тестове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!