Венцислав Мутафчийски
На снимката: проф. д-р. Венцислав Мутафчийски

За изминалото денонощие 24 са новите случаи на потвърден коронавирус, като 13 от новите случаи са в София. Общият брой на заразените е 522. Това съобщи ген. Мутафчийски на редовния брифинг.

В столицата има общо 308 случая, от които 111 са в болница, а 19 са интубирани.  През изминалото денонощие няма нова област, до която е  достигнала заразата.

Общо починалите у нас са 18 души.

В Бургас – 1 нов случай, Стара Загора –трима, лекар на 35 г. семейство майка и син, като синът се е върнал от Англия, вече цялото семейство е положително. В Перник – двама на 34 и 39 години с леки оплаквания. В Русе мъж на 29 г. завърнал се от Англия. В Пловдив мъж на 64 г. Кърджали, мъж на 71 г. в болницата е настанен.

Броят на мъжете с коронавирус у нас е 299, а на жените 223. Най-младият пациент е на 1 г., най-възрастният на 86, средна възраст на заболелите 46,5%, медиците са 23.

Досега излекувани са 37 пациенти. За вчера починалите са 4 – мъж на 49 г в Пирогов, още един възрастен мъж в Пирогов и двама в „Света Анна“. Средната възраст на починалите е 65 г. 18 са общо починалите в страната. В Пловдив 30 е общият брой на заразените, в Русе – един е в болница, в Сливен – 8 са общият брой, 6 са в болница.

Генерал Мутафчийски посочи, че около 30% от случаите на коронавирус са свързани с пътуване извън страната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!