заведение коронавирус

Работното време на всички заведения в София ще бъде ограничено до 23:30 за срока на действие на заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември). Новата заповед ще влезе в сила от утре – 1 ноември. Това решение беше взето днес от Софийския оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19.

Заседанието на щаба се ръководи от кмета на София Йорданка Фандъкова и на него присъстваха д-р Маева, изпълняваща длъжността директор на Столичната РЗИ и комисар Хаджиев – директор на СДВР. В щаба участваха и представители на браншовите организации, като предложението за ограничаването на работното време е тяхно.

Фандъкова посочи, че ситуацията в столицата е изключително сложна заради големия брой заболели през последните дни и припомни, че всички останали мерки трябва да се спазват, като призова за строг контрол.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.

Д-р Маева посочи, че ситуацията във столицата остава тревожна. През изминалата нощ са извършени проверки на нощни заведения и са съставени три предупреждения за спазване на мерките.

Екипите на Столичен инспекторат са проверили 7355 търговски обекти за спазването на противоепидемичните мерки. За периода от 10 до 29 октомври инспекторите са съставили 8 акта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!