Джошуа, Пулев

Мачът за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може и да не бъде отразен от български журналисти в Лондон, тъй като организаторите на двубоя от „Мачрум Боксинг“ отказват да им дадат акредитации и да ги освободят от задължителната 14-дневна карантина при влизане във Великобритания.

За това съобщи журналистиката Влади Лазарова, която представлява Кобрата.Ето нейното извление:

„Към този час, промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – „Matchroom Boxing Limited“, категорично отказва да акредитира който и да е български журналист. Изцяло в правомощията на „Matchroom Boxing Limited“ е да издаде документ, в който да фигурират имената на представителите на българските медии, които са дали заявка за акредитация за освобождаването на нашите журналисти от задължителната 14-дневна карантина. Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по бизнес, най-вече на журналисти. Оторизирани да издават подобни писма са организаторите на всички събития, за които биха пътували в Обединеното кралство чужденци, подчертавам – по работа. И отново подчертавам – този документ, който се издава изцяло в унисон с британското законодателство, служи до момента предимно на представители на медии.

Освен десетки разговори с Външно министерство, с Министерството на младежта и спорта, с адвоката на Кубрат Пулев – Джон Уърт, който от средата на миналата седмица е в Лондон и се опитва да разреши този казус, със CEO-то на „Matchroom“, с тяхното пресаташе, с цялото ръководство на Българския професионален боксов съвет, както и с Британския боксов борд, наясно с меко казано безпрецедентната ситуация, е и Найден, който сведе случая до президента на AIPS Джани Мерло, както и на ръководителя на Британската асоциация на спортните журналисти Ашли Броудли. Обяснението на „Matchroom“ от миналата седмица е нелепо. Твърдят, че в хотела са отделили само 12 стаи за журналисти, които са предоставени на английски медии. Моята информация е, че във въпросния хотел, в който е организиран т.нар. Bubble за Пулев и Джошуа, има цял празен етаж, отделно е предоставен един етаж за екипа на Джошуа, а към момента, за екипа на Пулев са отделени точно 10 стаи.

Обяснението, което получих от CEO-то на „Matchroom“ Франк Смит от преди по-малко от час буквално вече ме извади от кожата, защото гласи, че сме закъснели. Аз твърдя, че поне от два месеца правим опити да получим информация, касаеща медиите ни за двубоя, а многократните запитвания за условията, които трябва да спазят българските журналисти, ако искат да бъдат акредитирани от страна на Epic Sportsи Top Rank, до този момент НИКОГА не са получавали отговор, камо ли такъв, който да съдържа краен срок на заявки от наша страна. Франк Смит бе уведомен от мен за имената на журналистите ни, медиите ни и евентуалните дати на пристигане, както и готовността ни всички, които пътуват, независимо, че ще заминат с негативен PCR-тест, да бъдат тествани отново в Лондон, за наша сметка. Дори това предложение не бе уважено, а достъпът ни до активностите преди мача – пресконференция и кантар, както и на самия мач – отказани.

Отговорът от генералния секретар на Британския боксов борд Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието в четвъртък бе лаконичен: „Не можем да ви помогнем. От петък, усилия да разрешат казуса помагат от Министерството на спорта. От там изпратиха писмо, подписано лично от министър Кралев до британското министерство на спорта, до Британския боксов борд, както и до службата, която издава разрешителни за влизане в страната без карантина. Отговор към момента дойде единствено от генералния секретар на боксовия им борд Робърт Смит, който уведомява Министерството ни на спорта, че препраща случая до „Matchroom“.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук