Гърция, море, почивка, карантина

В сряда, четвъртък и петък ще се осъществят първите планирани от и за България полети. Страната обяви поетапно отваряне на въздушните си граници като част от поетапното разхлабване на противоепидемичните мерки.

Общо планираните полети в страната ще бъдат 660, като още няколко европейски дестинации ще бъдат отворени за въздушен транспорт с Гърция. Чуждестранните полети са общо 86. Остават задължителни щателното спазване на правилата за хигиена на ръцете, използването на маска, дистанция, почистване и дезинфекция, особено там, където има „контакт”. От момента, в който пътникът влиза в летището, носенето на маска ще бъде задължително.

На 1 юли ще могат да се приземяват международни полети на всички летища в страната. По преценка на властите ще се извършват тестове на пътници. 14-дневната карантина при влизане в страната важи до 31 май за пристигащи пътници от международни дестинации. Към този момент властите все още не са обявили официално кога ще бъде премахната карантината, но се очаква тя да бъде прекратена през юни.

От понеделник отново отвариха кафенета, баровете и заведенията за обществено хранене. За всички важат строги санитарни мерки. Минималното разстояние между масите в зависимост от разположението на столовете трябва да бъде от 70 см до 1,70 метра. Към момента е разрешено да се ползват само масите в пространства на открито, като максималният капацитет на маса е 6 човека.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук