радомир чолаков
На снимката: Радомир Чолаков

От ГЕРБ не изключват възможност, в която подкрепят правителството, предложено от Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви пред Нова Тв днес депутатът от ГЕРБ – Радомир Чолаков.

„Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

Засега ГЕРБ тръгва по пътя на опозицията, тъй като тя е изолирана от всички останали партии, като също така не беше поканена да участва в преговори за съставяне на коалицинно правителство.

Относно второто място на ГЕРБ на изборите Чолаков коментира, че „българинът обича новото“. Той уточни, че през изминалата година хората на два пъти са избрали новото.

„Единият път избра избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар, че съм скептичен”, добави той.

Попитан дали от ГЕРБ биха подкрепили „Продължаваме Промяната“ за промяна на Конституцията с цел сваляне на главния прокурор, Чолаков обясни:

„Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири заради съдебната система. И четири пъти беше направена грешка. Аз принципно съм против тези резки промени в Конституцията”.

За вчерашното гласуване на председател на Народното събрание Чолаков посочи, че партията се е въздържала от подкрепа за Никола Минчев, защото това е била принципна позиция на групата. По негови думи, който и да е бил предложен, ГЕРБ е щяла да гласува по този начин.

Чолаков допълни, че задачата на Минчев няма да е лесна, затова всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да може парламентаризмът да бъде възстановен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!