Асен Василев

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство. Това каза вероятният бъдещ финансов министър и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ – Асен Василев по Нова ТВ в събота. 

До този момент и двамата лидери на партията се въздържат да коментират други имена на евентуални бъдещи министри. Единственото, което е ясно към този момент, е, че всяка партия, която участва в коалиционното правителство, ще има свои министри.

Пред Нова ТВ Василев посочи, че все още се уточнява структурата на Министерския съвет, като засега има идея всяка една от партиите да има вицепремиер, но това предстои да се доуточни – това означава, че в новия кабинет ще има най-малко четирима вицепремиери. По един за „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Най-вероятно Асен Василев пък ще е вицепремиерът от „Продължаваме промяната“.

Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на коалиционно споразумение в понеделник или вторник – за да получат лидерите им мандат за неговото подписване.

Преговорите между четирите партии продължават и този уикенд, като те не са публични. Попитан защо, Василев отговори, че е невъзможно да бъдат обсъждани публично персоналните качества на бъдещите назначения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!