кораб вера су
На снимката: Заседналият кораб "Вера Су"

Водолазен оглед е установил още една пробойна на кораба „VERA SU ”. Това се е случило тази сутрин. Вчера в късния следобед започна разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб, а амбицията е да се работи 40 часа без прекъсване, за да може да се използва времевият прозорец с хубаво време.

Днес до обяд бяха разтоварени около 800 тона, останалото е вода. Три баржи пренасят товара. Вместимостта на всяка от тях е 100 тона, съобщава Нова тв.

На място пристигна и още една баржа с вместимост 700 тона. На нея ще се разтоварва сухият товар.

Стойностите на азот във водата край Камен бряг се понижават?

Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби от 20 и 21 октомври, взети от брегови пункт на 60 м южно от заседналия кораб  и от пункт непосредствено до носа на кораба, съобщиха от МОСВ.

Анализът на данните показва почти двойно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели в двата пункта спрямо предходните, което може да се обясни с промяна в посоката на теченията и вятъра. Все пак измерените концентрации на азот амониев, азот нитратен и азот нитритен са три пъти над тренда, наблюдаван в района преди седмица.

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят на място състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб „VERA SU“ с цел проследяване на операцията по претоварване на кораба.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук