Венера /ляво/ и Земята
Венера /ляво/ и Земята

Руски учени съживиха хипотеза за съществуването на живот на Венера след изучаване на панорамни изображения на повърхността на планетата, съобщава 24СМИ. За впечатляващото разкритие съобщи Новосибирският държавен университет на своя уебсайт.

Венера, животВенера, живот

Екип от учени от Института за космически изследвания към Руската академия на науките и други учреждения повторно са обработили изображения, получени още през 1975-1982 г. от съветски апарати. На изображенията са забелязани „бавно движещи се обекти със стабилна структура“. Авторите на изследването заявяват, че са открили обекти, подобни на гъби, скорпион и гущер, като „животните“ върху изображенията са се движели.

Венера, живот

„Откриването на извънземен живот ще бъде шок за цялото човешко масово съзнание“, казва един от авторите на изследването, Валери Снитников.

Венера, живот

Руските учени са решили да обединят усилията си с американските си колеги, за да създадат мисията „Венера-Д“. Те възнамеряват да проучат подробно атмосферата на Венера и възможността за съществуването на бактериален живот на планетата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук