Километрични опашки на Кулата
Километрична опашка на ГКПП "Кулата"

Поредна колона с дължина около 1,5 км от желаещи за влизане в Гърция се оформи на ГКПП-Кулата към 12 часа на обед, съобщиха от „Гранична полиция“. поред данни на очевидци, свързали с едиите, сутринта опашката е била дори по-дълга.

Опашки има както от леки автомобили, така и от камиони, уточни говорителят на „Гранична полиция“ Лора Любенова, цитирана от „Дневник“. Тя посочи интересния детайл, че както и досега проблемът с опашките се корени в многото преминаващи сръбски граждани и пълната проверка, която им правят гръцките гранични служители, тъй като сърбите идват от страна, която не е членка на ЕС. Процедурата включва ръчно вкарване на данните на тези хора в информационната система.

Освен че тези действия се извършват от по-малко но брой служители от гръцката страна, там се правят още и тестове за коронавирус. Според Любенова по всички ГКПП с Гърция от гръцката страна служителите са по-малко. Проблем с опашките обаче имало само на „Кулата“.

Изискването за влизащите в Гърция българи и граждани на ЕС да подлежат на карантина отпадна на 15 юни и трафикът към страната се засили драстично. Опашки от автомобили имаше и миналия петък.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук