Антарктида
Снимка: ET DATABASE

Още едно странно наблюдение на ледения южен континент поощри ентусиастите да твърдят, че е намерено доказателство за посещение от извънземна цивилизация. След като в края на миналата година и началото на тази чрез „Гугъл мапс“ бяха отбелязани няколко странни големи обекти и структури, сега търсачът на извънземни Скот Уоринг е сигурен, че на снимката се вижда непознат изкуствен обект на антарктическия остров Лавоазие. Той смята, че това е кораб на извънземните.

Снимка: ET DATABASE

„Това изглежда метално и се намира в зона, където има база на извънземните – коментира Уоринг, цитиран от „Експрес – този апарат се разкри, след като ледовете се стопиха заради световното затопляне и представлява 100% доказателство за посещението на извънземни.“

НАСА и други скептици трудно биха се съгласили с тези изводи. Според тях НЛО и останалите странни открития са ефект от парейдолията – психологически феномен, при който мозъкът мами зрението да припознава познати обекти в прозаични форми на терена.

Това е просто поредният случай, в който се твъди, че има знаци за посещение на извънземни в древността. В грузинския храм „Свети Цховели“ има изображение от 11 век на разпятието на Христос, в горния ляв и десен ъгъл на което са изобразени странни предмети с вид на летящи чинии.

Снимка: ruptly.tv

Те са куполообразни с три подпори отдолу и имат вид на летящи апарати. Според изучавалите ги историци на изкуството обаче изображенията представляват ангели-пазители.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!