Снимка: ВВС

В парагвайски град Коронел Овиедо регистрирана като мъртва жена оживя при подготовката на нейното погребение, съобщи парагвийският вестник ABC Color.

46-годишната Гладис де Дуарте, страдаща от рак на яйчниците, постъпила в местна болница на 11 април с високо кръвно налягане. В 9:30 чса тя била прегледана от лекаря Ериберто Вера. След почти два часа медикът констатирал смъртта на Дуарте и уведомил мъжа й Максимино и дъщерята Сандра.

Вера подготвил смъртния акт на Дуарте, посочвайки причината за кончината – рак на шийката на матката. Персоналът на клиниката сложил жената в чувал за покойници и със съгласието на роднините го изпратил в погребалното бюро.

Когато собственикът на бюрото се вгледал в чувала с „покойничката“, той забелязъл, че жената мърда. Дуарте бе върната в болницата, където бе оставена под наблюдение.

Сандра обвини Ериберто Вера в нехайно отношение към майка й.

„Той възприел болната пациентка за мъртва и дори не се опитал да я реанимира. Ние вярвахме на болницата, затова и изпратихме там майка ми. Но те я отключиха от апарата и директно я изпратиха в погребалното бюро“, възмущава се дъщерята.

По случая е започнало разследване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!