Има ли нещо лицето на повърхността на Антарктида с това на повърхността на Марс? /снимка: Google earth/

Привържениците на конспиративните теории отново получиха повод да твърдят, че под ледовете на Антарктида има скрита древна или чужда цивилизация, след като с „Гугъл мапс“ бяха намерени още странни обекти – планина, приличаща на човешко лице и нещо, което според тях изглежда като площадка на катастрофа на летателен съд. Това се прибавя към откритите преди месеци странни структури, които приличат на огромни сгради, и подалата се от снега структура, оприличена на машина, вероятно кораб. Бе открита и неизвестна кръгла пещера, за която се твърди, че е от изкуствен произход, а планината във формата на човешко лице поражда въпроса дали само на вид има нещо общо със същата форма на повърхността на Марс.

Някои ентусиасти дори изтъкнаха възможна връзка между новите явления на континента и изчезването на военния чилийски транспортен самолет в началото на декември при неясни обстоятелства. Месец по-късно бяха намерени отломки /вероятно/ от него и части от тела. Смята се, че основната част от машината се намира на дълбочина около 2 000 метра и ще е трудно да се достигне. Чилийските експерти все пак се надяват да се намери черната кутия на самолета, която да даде някои отговори. Всичките 38 души на борда се смятат за загинали.

Антарктида, структура
Огромната мегаструктура под леда, единият край на която се променя /Снимка: IG/
Антарктида, структура
Една от съставните части на голямата към 2 км структура /Снимка: IG/
Обектът, приличен на непозната машина /снимка: Експрес/
Пещера в леда на Антарктида, за която се твърди, че е от изкуствен произход /снимка: wsbuzz.com/
Място на катастрофа на летателен съд? /Снимка: Google earth/
Има ли нещо лицето на повърхността на Антарктида с това на повърхността на Марс? /снимка: Google earth/
Човешкото лице в Кидония, Марс

„Откритията“ не са коментирани от научната общност, което оставя още повече свобода на ентусиастите да ги интерпретират най-свободно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук