отровното трио

„Отровното трио“ и гражданската платформа „Изправи се.бг“ на Мая Манолова вероятно ще се явят заедно на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно от позиция на „Отровното трио“ във Фейсбук.

„След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента на Републиката, „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов“, се казва в изявлението.

Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно, заявяват Хаджигенов, Бабикян и Минеков.

Вече са направени първите стъпки за общо явяване на изборите със сдружението на Мая Манолова.

„Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение, се казва в изявлението.

От „Отровното трио“ ще продължат да търсят вариант, носещ политически израз на общия протест срещу системата.

„Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие“, заявяват още от Отровното трио.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!