Коза

В парка Ривърсайд в Манхатън има нови „градинари“. Наети са две дузини кози от ферма в щата Ню Йорк, които били идеалното решение за борбата с инвазивни плевели.

С готови за снимане телефони зрителите се тълпят около оградите и отброяват времето, оставащо до официалното встъпване в длъжност на блеещите нови служители.

Дан Гародник, президент и главен изпълнителен директор на парка Ривърсайд похвали пред медиите пригодността на новото попълнение за поставената му задача.

„Да ги накараш да работят в „Goatham“ [игра на думи с Готъм сити от поредицата за Батман] е все едно да ги почерпиш на шведска маса с всичко, което могат да ядат. Това е здравословно за козите и е добре за околната среда“, цитира думите му Ройтерс.

Използването на козите за премахване на инвазивни видове в парка Ривърсайд е природосъобразна печеливша стъпка – козите се угощават с избуялите плевели и няма да се налага използването на химикали за премахването им.

Освен всички други плюсове на начинанието се изтъква и това, че козите са на „самоиздръжка, а и ще работят по-дълго и неуморно от озеленителите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук