Националният парк Крюгер в Южна Африка затвори врати за посетители на 25 март в резултат на въведените противоепидемични мерки в страната. И изглежда лъвовете в парка се наслаждават на спокойствието си.

На снимки, направени в парка, се виждат гордите лъвове, които лежат по пътя – изключително необичайна гледка през деня, тъй като обикновено по този път минават стотици коли, принуждавайки лъвовете да се крият в дивата природа.

лъвове, Южна Африка

Говорителят на парка разказа пред Си Ен Ен: „Има много промени в поведението на животните, не само при лъвовете, откакто затворихме парка за посетители. Животните окупират места, на които обикновено не ходят, понеже има туристи. Хората често забравяме, че в парка има животни”.

Пандемията от коронавирус промени всичко на планетата и когато карантината свърши и всичко се върне по старому, нещата ще са много различни.

Промяната в поведението на лъвовете в този парк е само един пример. Но по света вече има стотици сигнали, че диви животни превземат урбанизираните територии.

Свързана новина:

Гладни маймуни, диви прасета и пума: как природата си върна своето

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук