Борисов изборите

Парламентът вика Борисов в пленарна зала за ревизия на управлението му. Депутатите искат той да се яви в петък. В дневния ред на народните представители влиза създаване на Комисия по ревизията на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Народните представители искат да изслушат Борисов в пленарна зала и относно плана за възстановяване и устойчивост.

Решението е взето на проведен председателския съвет в Народното събрание. То е потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Мая Манолова обвини Борисов в саботаж

Манолова определи като саботаж решението на правителството в оставка да остави внасянето на плана на следващия кабинет. Тя поиска планът за възстановяване да бъде обявен публично.

На утрешното заседание депутатите ще обсъдят и първите 3 парламентарни комисии – по правни въпроси, по бюджет и финанси, както и здравна комисия. Ще бъдат избрани и техните членове.

Засега заседанията ще се провеждат в историческата стара сграда на парламента, обяви Манолова, въпреки че в нея няма монтирана електронна система за гласуване. Очаква се и това да стане.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!