Валери Симеонов, уволнение
На снимката: председателят на НФСБ Валери Симеонов

Патриотичните формации на следващите избори трябва да се явят обединени. Такава позиция изразиха от партията на Валери Симеонов – НФСБ.

От партията призовават всички формации от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум.

„Вчера Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните, извън Европейския съюз. Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския Парламент. Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април“, се посочва в позицията на НФСБ.

„Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети! И това може да бъде постигнато само и единствено  чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката! Призоваваме Ви да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили!“, пишат още от партията на Валери Симеонов.

Партията на Валери Симеонов предлага националния патриотичен форум да се проведе на 10 май.

На парламентарните избори на 4 април, партиите от бившата формация „Обединени патриоти“  се явиха поотделно и нито една от тях не успя да премине 4-процентовата бариера. Най-близо до влизане в парламента бяха ВМРО, които получиха 3,64 процента.  „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“  събраха 2,37 % от гласовете, а „Атака“ едва 0.49%.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук