проф. Кантарджиев орден
На снимката: Проф.Тодор Кантарджиев

Проф. Тодор Кантарджиев е бил освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Официалната причина за това е, че е навършил възраст за пенсиониране. Заповедта за освобождаването му е връчена днес, съобщиха бТВ. Той е роден през 1955 година, което действително значи, че е на възраст, която му позволява да се пенсионира. Засега не е ясно дали професорът сам е изявил такова желание.

На негово място ще застане проф. Ива Христова, която досега му беше заместник.

Новината за пенсионирането обаче не беше приета от неговите колеги и вече бивши подчинени, които днес излязоха на протест пред Здравното министерство и поискаха той да бъде върнат на поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Проф. Кантарджиев работи в Националния център по заразни и паразитни болести през последните 30 години. Включването му в работната група на Националния оперативен щаб по борба с коронавируса обаче го направи значително по-разпознаваем през последната година и половина.

Смяната на проф. Тодор Кантарджиев е четвъртата, станала известна, промяна в ръководството на структура в системата на здравеопазването, която служебният министър – Стойчо Кацаров, на здравеопазването прави.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук