Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях, това заяви категорично лидерът на „Продължаваме Промяната“ и доскорошен премиер Кирил Петков пред медиите.

„ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен – той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина – ако я направим, той ще влезе в затвора“, заяви той.

„Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко остават, няма смисъл. Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври“, допълни Петков пред медиите.

По думите му все още няма решение дали „Продължаваме промяната“ ще се яви на изборите заедно с „Демократична България“.

„Когато говорим с „Демократична България“, ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 и това е функция на избирателите. Аз видях какво е да нямате четири депутати. Означава, че първите стъпки на антикорупция, първата стъпка за газова диверсификация, не се постигат, ако нямате подкрепа в парламента, така че това трябва да ни е фокуса“.

Гръцката връзка е факт и цената там ще е 4 пъти по-ниска, посочи още Кирил Петков.

„Реално това, което се случва, е, че гръцката връзка е факт. Там цената ще бъде четири пъти по-ниска, но само за количествата в гръцката връзка. За седемте танкера условието е до 19 август правителството да реши дали ги купува, или не. Цената, когато ги договорихме, беше 30 долара по-ниска от тази на европейския пазар“, каза той.

Кирил Пеков определи като безумие отказът на ЦИК да избере представители на „Продължаваме промяната“ за председатели или секретари в районните избирателни комисии. Вчера стана ясно, че партията ще обжалва решението.

„Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма там представителство, но това го очаквахме. Другото, което виждаме е, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е една индустрия, която непрекъснато работи, да се опита да очерня нашето правителство“, каза бившия премиер Кирил Петков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук