Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков.

След 2 октомври ще се уверим, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е при „Продължаваме промяната“, заяви Кирил Петков днес в Добрич.

Той отчете като грешка отстъпването на ведомството на „Има такъв народ“.

„С БСП и „Демократична България“ можехме да работим, но със Слави през цялото време се стараехме да опазим парите да не бъдат откраднати и беше точно в регионалното министерство“, каза той, цитиран от БТА.

По думите му пари в държавата има, но годишно се крадат по четири милиарда лева. За да се удвоят пенсиите на хората, са необходими „само 1,2 милиарда“ и ако формацията успее да довърши започнатото преди седем месеца, „900 лева може да бъде минималната пенсия до четири години“, смята Петков.

„Първата ни стъпка ще бъде г-н Рашков най-накрая да стане шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество“, каза още бившият премиер.

„Когато го предложихме, всички казаха „не“, но колкото повече чувате вой от другата страна, толкова явно сме на по-правилния път“, каза още лидерът на „Продължаваме промяната“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук