Бойко Борисов
На снимката: Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нова серия от обвинения към съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев и сравни действията им с тези на руския президент Владимир Путин в Украйна. Борисов направи това от посещение в Поморие.

Борисов коментира данни, според които инфлацията на хранителните продукти в Украйна е по-ниска, отколкото в България.

„Ама ще е по-ниска, защото в Украйна имат агресора Путин. А ние имаме двама: Кирил и Асен. В сравнение с тях поразиите са много по-големи“, каза той, съобщава „Свободна Европа“.

Според придружаващите Борисов хора, данните, които цитират, са на Евростат и сочат, че само в Турция, Молдова и Литва инфлацията е по-висока от тази в България. Евростат обаче предоставя данни за инфлацията само за Европейския съюз. Не е ясно как, използвайки тези данни, Борисов прави сравнение с инфлацията в България и Украйна.

Според последното изследване на Trading Economics, които събират данни за целия континент, инфлацията на хранителните продукти в България (24,16%) е по-ниска от тази в Украйна (30,7%). Тя е най-висока в Турция (90,25%), Молдова (38,4%) и Унгария (33,1%).

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук