Австралийски турист беше арестуванна остров Бали след пиянско буйство, включващо „полет“ с мотоциклет, разрушаване на магазин и нахлуване в дом с нападение на собственика.

Унищожителната алкохолна вакханалия на Никълъс Кар – уловена във вече разпространено навсякъде видео – започнала в събота, когато 26-годишният пияница побягнал бос по улицата в Семиняк, популярна туристическа зона на индонезийския ваканционен остров.

Докато крещял псувни, обучаващият се за строител се блъснал в капака на движеща се кола, преди да връхлети нищо неподозиращ местен мотоциклетист. Шофьорът, който бил изхвърлен от движещия се скутер, получил леки наранявания, според данни на полицията.

След това Кар счупил стъклена врата на магазин, преди да открадне мотоциклет. По-късно той нахлул в чужда къща, където нападнал спящия собственик на дома, оставяйки го с наранявания, съобщиха от полицията.

В крайна сметка той бил задържан от полицията и откаран в болница. Снимките, които циркулират в социалните медии, го показват окървавен и насинен, а също обримчен с болнични тръби и въже.

Кар, който е обвинен в нападение и имуществени щети, може да се изправи пред повече от 2 години затвор, ако бъде осъден, съобщиха от полицията.

Той се яви пред медиите днес, облечен в оранжев затворнически гащеризон, като призна, че е изпил повече от 10 малки бутилки водка, както и друг алкохол.

„Бях много пиян и се извинявам. Изобщо не помня нищо“, каза той пред репортери. „Просто искам да се извиня на всички – на жертвите, на хората в Бали, на всеки, засегнат от това“, добави той.

Милиони туристи годишно посещават Бали. Някои от тях са арестувани за редица престъпления, включително наркотрафик, който се наказва със смъртно наказание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!