След три години кризата с Брекзит, в „Sky News“ могат да се обзаложат, че някои зрители са дотолкова отегчени от драмата за развода с ЕС, че има пазар за канал, посветен на новините, които нямат нищо общо с излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Още от референдума през 2016 г. британските политици дискутират как, при какви условия и дали Обединеното кралство трябва да напусне, та досега, когато малко повече от две седмици преди последния срок за Брекзит, 31 октомври, нищо не е ясно.

Докладът на Института „Ройтерс“ за изследване на журналистиката тази година показа, че повече от една трета от анкетираните хора избягват новините, като  мнозинството от тях са онези, които посочват Брекзит като основна причина.

„Sky News Brexit-Free“ ще се погрижи за тези, които намират въртележката на Брекзит за напълно неинтригуваща, заяви ръководителят на „Sky News“ Джон Райли.

„Това е нещо, което знаем, че нашите зрители ще признаят за ценно – казва Райли в изявление – Брекзит е историческа тема, която има голямо влияние и ние ще продължим да я обхващаме всестранно, но новият канал просто дава възможност на хората да си отдъхнат от Брекзит, да „приложат филтър“ към техните заглавия и да чуят за проблеми далеч от Уестминстър и Брюксел с акцент върху упоритата, оригинална журналистика.“

Каналът ще бъде в ефир от 1700 до 2200 през делничните дни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук