пица, Брекзит

Както много дребни предприемачи в Британия, Оливър Кени се оплака, че разногласията покрай Брекзит са поставили бизнеса му в застой, но той се надява, че срещу вечеря с отстъпка клиентите на неговата лондонска пицария ще помогнат нещата да се оправят.

Той предлага 25% отстъпка за пиците на избиратели, които са писали на техните депутати да поискат втори референдум.

„Ние не сме задължително противници на Брекзит, макар и да признавам, че гласувах „оставане“, но сме против несигурността – каза Кени – купувам много прясно сирене от Италия и то на може да застоява в гаража за товарни камиони в Кале. Искам да съм наясно със снабдителната си верига , а към момента не съм в състояние да я планирам.“

Кени, който си доставя консервираните домати и брашното от Неапол, има ъсщо притеснения и за бъдещия си персонал. Петима от хората му в пицария „Аполо“ в лондонския квартал „Стоук Нюингтън“ идват от континентална Европа.

„Ако ще имам визови и документални проблеми, бих искал да знам за това колкото може по-бързо.“

Дейвид Куин, един от клиентите, привлечени от намалението, го нарече „брилянтна идея“. По думите му то прави хората заинтересувани. Много то тях смятат, че Брекзит без сделка означава всичко да си остане същото, а това не е така и означава „абсолютна катастрофа“, каза той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!