Йорданка Фандъкова
На снимката: столичният кмет Йорданка Фандъкова

Столичната община купува на солени цени градски мебели при течащия ремонт на центъра. За едно кошче за боклук столицата ще плати 1 000 лв., 400 лв. – за обикновен ламаринен пътен знак, а монолитна градска пейка от гранит ще струва на столичани 10 000 лв., пише „Сега“ след проверка в базата на публично наличната информация за течащия ремонт в централни градски зони. Столичният кмет Йорданка фандъкова възнегодува срещу тези твърдения и заяви, че ще бъдат проверени.

„В част от твърденията виждам поредна фалшива новина във връзка с това, че е скрита офертата на един от изпълнителите за зоната в централна градска част“ – каза тя в отговор на изнесени от в. „Сега“ данни – Лично направих „разследване“, като отворих сайта на общината, в рубриката „Профил на купувача“, и принтирах офертите на изпълнителите на Зона 2 и Зона 4. В офертата на „Джи Пи Груп“ доставката и монтажа на пейки, класически дизайн, е 1 291 лв. Както виждате не е 10 000 лв. Има една цена, която е за доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки, които видяхте на пл. „Гарибалди“. Тяхната цена е 8922 лв. на целия елемент, който е с няколко пейки.“

Фандъкова и заяви, че не е коректно да се правят грешни внушения на обществото, че една обикновена пейка струва 10 000 лева. Софийският кмет добави, че общината не купува пейките директно от производител, защото след това ще трябва да търси кой да ги монтира. Тя не се нае да коментира дали обявените от изпълнителите цени са високи или ниски. Поясни, че в офертите на „ПСТ Груп“ и „Джи Пи Груп“ има известна разлика, но като цяло тя не е много голяма.

Фандъкова заяви, че ще поиска проверки, за да се види дали цените са реални.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук