адв. Ирен Савова

Тази нощ е била подпалена къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман. За това съобщи самата тя пред „Нова телевизия“. Инцидентът се е случил около 3:30 през нощта. Според Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. По думите й те са поставили взривно устройство. Савова бе адвокат на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, участвала е и в делото за т. нар. Царски имоти.

„Мисля, че е умишлен палеж, защото докато пожарникарите потушаваха пламъците и като оглеждахме щетите имаше туба със запалително вещество. Освен това се виждаха стъпки“, каза юристката.

По думите й неработещите държавни институции са основната причина за случаи като този палеж.

 „Това са едни и същи хора, които безчинстват вече трета година върху нас. Това е безобразие! Каква е тази държава, в която институциите не работят?“, възмути се тя.

Адв. Савова уточни, че посегателството срещу имуществото ѝ със сигурност има връзка с делата, които води, но не може да каже точно кое от тях е дало повод за атаките.

„Това е работа на прокуратурата да каже. Кой е поръчителят не знам, но най-малко трябва извършителите отдавна да са ги хванали. Всичко това нещо е някой казва: „Ето, ние си правим каквото искаме и сме безнаказани“, коментира тя, цитирана от „Сега“.

През „Нова ТВ“ Савова разказа и за минали опити за тормоз срещу нея:

„… Непрекъснато съм обект на заплахи. Преди година поставиха проследяващи устройства на колите ми. Разлепиха и фалшиви некролози по вратите на жилището и кантората ми.“

Става въпрос за случай от средата на ноември 2018 г., когато входът на дома и кантората на адвокат Ирен Савова осъмнаха с некролози, на които пише, че тя е „починала от черните си магии“.

Адвокат Ирен Савова се изяви като защитник в много емблематични дела, сред които и това за корупция срещу бившия кмет на софийския квартал „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, процесът за царските имоти, делото за тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов и др. В началото на януари 2019 г. кантората й съобщи, че международен екип от адвокати е внесъл две жалби на отстранената кметица на квартал „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, в които се посочват нарушения на човешките права.

Районният прокурор Десислава Стоименова заяви, че по случая могата да помогнат данните от охранителни камери, които са поставени от общината и ще бъдат проверени. Образувано е досъдебно производство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук