Биляна Петрова и Десислава Иванчева
на снимката: Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Представители на сдружение „Зелен Младост“ внесоха в президентската институция молбата за помилване на бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, получили ефективни присъди „лишаване от свобода“ от третата и последна съдебна инстанция.

Искането за помилване е придружено от подписка с около четири хиляди подписа, събрани на хартия и по електронен път, съобщиха от сдружението при внасянето на документите, предаде БТА.

„Те са невинни и набедени. Не заслужават нито час повече да прекарат в Сливенския затвор“, посочи Петър Кърджилов, представител на организацията. Той припомни, че Десислава Иванчева има малко дете, което скоро ще навърши една година и за което тя трябва да се грижи.

Кърджилов обяви, че се подготвя и информационна изложба с протоколи от самия съдебен процес, която, според него, ще докаже пред обществеността тяхната невинност.

Справка по делото показва, че Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 хил. лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, осем хил. лева глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Вицепрезидентът Илияна Йотова вече обяви, че членовете на комисията по помилване са много сериозни юристи и ще разгледат случая така, както всички останали случаи и ще бъде взето решение.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук