Десислава Иванчева

12 часа мили приятели, бях държана на показ пред медиите и хората, с белезници на ръцете зад гърба. Знаете ли, че така като стои дълго време човек му става трудно да диша? Така започва един от своите постове бившата кметица на район „Младост” Десислава Иванчева в своя Фейсбук профил в отговор на реакциите на ГЕРБ, че задържането на Бойко Борисов вчера е било видна полицейщина.

По този повод Иванчева припомня собствения си арест през 2018 година, когато беше държана с белезници на столично кръстовище повече от 10 часа:

„Когато Гешев и Антон Славчев ни арестуваха, бяхме сами. Без адвокат. На кръстовището в час пик. Пред всички национални медии на живо. Разпитваха ни на място 10 часа. Всякакви се въртяха около автомобила. Караха ни да се подписвахме на празни листа. След това скалъпиха историята със светенето, броенето на парите, слагането им в дамската чанта и впоследствие открити в багажника. Заплашваха ни. В ареста редовно ни събличаха голи.”

Иванчева припомня, че са били държани без вода и без тоалетна.

„Хората с качулки злокобно ми крещяха: „Гледай надолу! Гледай надолу! Само ни дай повод да те ударим!’. А всъщност през цялото време законът е казвал, че трябва да си гледам колата, за да не ми сложат нещо! В един момент и устата ми посегнаха да запушат, защото 3 часа не ми позволиха да си извикам адвокат и аз реших да информирам медиите за това посегателство над правата ми! С Биляна Петрова ходеше една жена вътре в тоалетната и ѝ сваляше гащите…”

„Това е унижение неуважаеми герберски калинки!!!“, завършва поста си Иванчева в директен отговор на представителите на ГЕРБ, че арестът вчера на бившия премиер на България е бил унизителен. Припомняме, че вчера първоначално той беше претърсен, а впоследствие и закаран в Главна дирекция „Национална полиция”.

Случаят с Иванчева припомниха и от „Спаси София”

„Репресия ли!? Да припомним на ГЕРБ какво спретнаха на Десислава Иванчева, районният кмет на Младост. Показно държана часове наред с белезници в центъра на София, пред очите на медиите и хиляди преминаващи. Откарана в килия, окована в белезници и развеждана по съдилищата. Всичко това за предполагаем подкуп от 70 000 лв.!”

От „Спаси София” отбелязват, че именно този случай е бил демонстрация на сила и наглост.

„От ГЕРБ искаха всички да научат, че могат да направят каквото си поискат с всеки човек. Че държавата – това са те. Същите тези, сега правят невиждани циркове, само защото Бойко Борисов, за който има десетки сигнали за тежки кражби, е задържан за 24 часа. Реват истерично и изстрелват опорки за комунисти, олиото, мракобесни времена…”

От организацията публикуваха и снимки на Иванчева с белезници, а впоследствие и с вериги на краката.

България – Още вътрешнополитически новини – четете тук 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук