Австралия

Полицията в северозападния американски щат Орегон призова гражданите, притеснени от пандемията от коронавирус, да не се обаждат на номер 911 (телефонът за спешни случаи на САЩ), ако останат без тоалетна хартия.

Новият коронавирус предизвика паническо пазаруване в голяма част от САЩ и в чужбина, като артикули като дезинфектанти за ръце, минерална вода и тоалетна хартия, периодично изчезват от рафтовете на супермаркетите.

„Трудно е да се повярва, че се налага да отправяме такова изявление. Не се обаждайте на 911 само защото сте изчерпали тоалетна хартия“, написа полицейското управление в Нюпорт, Орегон във Фейсбук. „Ще оцелеете и без нашето съдействие.“

Постът не посочва колко обаждания са получени в полицията чрез спешния номер заради тоалетна хартия, но за сметка на това предлага редица алтернативи – използване на страници от каталога на близкия универсален магазин, домакински гъби и дори царевични кочани.

„Бъдете находчиви. Бъдете търпеливи. Има недостиг на тоалетна хартия. Това също ще отмине“, завършва публикацията. „Просто не се обаждайте на 911. Не можем да ви донесем тоалетна хартия.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!