Тъй като обществото променя начина си на живот, за да се придържа към ограниченията и промените, наложени след избухването на пандемията от коронавирус, хората измислят творчески начини да се справят.

В Арканзас цветар е представил букет от тоалетна хартия, зеленина и панделки. Дейвид и Барт Фолкнер от Blossom Events създадоха комплект от 12 ролки хартия, обхванати с лъскави панделки, за ​​цена от 75 долара. Двойката разкри, че не разчита на купони и вече са се запасили с хартиени количества много преди вирусът да опразни рафтовете на магазините.

В Индиана предвидливият жител Дейвид Карпентър е закупил ролки тоалетна хартия, за да ги раздаде на други, които може да имат проблеми с осигуряването на собствената си доставка, след съобщения за купувачи, които се втурват към магазините да складират хартиени изделия. Той крещи  „Безплатна тоалетна хартия“ на автомобилистите, които минават наблизо. Те купуват и той с радост доставя ролките на тези, които се нуждаят от тях.

В Минесота син всеки ден посещава по-възрастния си баща в неговия център за живот на хора, нуждаещи се от помощ, въпреки строгата политика за никакви посещения. Чарли Джонсън носи сгъваем стол, сяда пред прозореца на стаята на баща си и разговаря с него по телефона. Бернар Джонсън е на 88 години, носи кислородна маска и се смята за човек с висок риск от заразяване с коронавируса.

Самолети са приземени в Аризона, тъй като авиокомпаниите се ориентираха към спирането им заради пандемията от коронавирус. Delta и други превозвачи драстично съкратиха своите полетни графици, след като президентът Доналд Тръмп обяви забрана за пътуване в опит да ограничи разпространението на вируса.

Служителите на Delta потвърдиха плана за съхранение, но не казаха колко самолети в крайна сметка ще бъдат паркирани. Компанията е със седалище в Атланта.

Коронавирусът също оказа своето влияние върху хазартната индустрия на Невада, тъй като държавните органи разпореждат всички казина да бъдат затворени за 30 дни. Съобщението дойде, след като много казина доброволно спряха операциите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!