летище коронавирус

Полша спира въздушните връзки с Франция до 29 септември заради пандемията, предаде „Франс прес“.  Разрешени са само чартърите, резервирани за днес. Агенцията се позова на полското правителство.

Така Франция влиза в неговия списък от около 30 страни, с които въздушните връзки вече са прекъснати заради пандемията.
Причината е сериозният ръст на случаите на коронавирус. През последното денонощие бяха регистрирани нови 7 852 заразени с Covid-19, с което техният общ брой във Франция от началото на пандемията достигна 395 104, посочи Френското министерство на здравеопазването. В същото време бяха засечени нови 68 клъстъра на заразени с коронавирус.

Вчера Франция започна масова да затваря училища броени дни след откриването на учебната година. Ежедневно страната регистрира между 8 000 и 10 000 новозаразени. Ситуацията поставя Франция на второ място в Европа след Испания по разпространение на Ковид-19 и принуди правителство да наложи допълнителни мерки за ограничаване на болестта.

Сред тях са задължително носене на маски, дори на улицата, както и изолация при симптоми или положителен тест за коронавирус. Страната ограничава драстично и събиранията на открито.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!