ДБ Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков
На снимката: Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков. Снимка: БГНЕС

Интереснни и любопитни бяха реакциите на партиите след връщането на третия мандат. Стана ясно, че „Продължаваме промяната“ вече преговаря за общо явяване с „Демократична България“, която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, каза депутатът от Промяната Венеция Ангова. Основният приоритет за ПП и ДБ ще бъде антикорупцията.

„Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България. Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния

да преговаря с ДБ,

така че да може сформираме силите на доброто…това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата“, каза тя.

Ангова допълни, че парламентарната група на ПП има опасения, че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани

„доста популистки законопроекти“.

„Програмата не зависи от нас, както виждате нашите законопроекти биват изтиквани назад“, добави тя.

Ето още рейкции от Народното събрание:

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС

„Ще ходим на поредните ненужни предсрочни парламентарни избори. В тази ситуация каквито и дългосрочни политики и велики гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за тези два-три дена“.

Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“

„Както виждате Народното събрание приема единствено и само решения под чужд натиск и под чужда диктовка. Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание, толкова по-добре. Аз не мога да разбера мотивите на президента Радев да продължава да бави този свой указ“.

Кристиан Вигенин, депутат от ПГ на БСП

„Колкото по-бързо имаме нов парламент, който може да излъчи редовно правителство, толкова по-добре. И по отношение на вътрешната политика и по отношение на външната“.

Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“

„Има два приоритета – единият е механизмът за разследване на главния прокурор, другият е поне част от законите, свързани с еврозоната, да бъдат приети – по-специално – измененията в кодекса за застраховането. И двете неща, при наличие на воля, могат да се приемат до втори“.

Георги Самандов, депутат от ПГ на „Български възход“

„Трябва да се приемат максимално много закони по Плана за възстановяване и устойчивост и също така да се имплементира в българското законодателство регламент 1854, който прехвърля свръхприходите от производителите към домакинствата, малкия и среден бизнес“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Очаквайте .на 2април ..наред със сватбата …,и брадвата …само че насочена към вас самите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук