медицински хеликоптер

„Продължаваме промяната“ призоваваме да не се правят опити за саботаж в търсенето на работещи решения на проекта, който е отлаган години наред заради политическо бездействие“. Това казват от ПП в съобщение до медиите относно купуването на медицински хеликоптери от България. 

„До средата на януари се очакват офертите по новата обществена поръчка за медицински хеликоптер, пусната от ръководителя на проекта за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS) в България Георги Гвоздейков. Днес той алармира за погрешни внушения във връзка с процедурата“, казват от ПП.

През миналата седмица стана ясно, че че поръчката е прекратена. Причината – в рамките на обявения срок – 5 декември, не е получено нито едно предложение. Вижте още.

“Знам, че това е от спешна необходимост за хората и няма да отстъпя и крачка назад. Въпреки заплахите и забраните, продължаваме напред докато осигурим медицински хеликоптер в България”, казва още Гвоздейков.

България е единствената държава член на Европейския съюз, която до този момент не разполага с въздухоплавателни средства за извършване на медицински и специализирани операции.

В края на управленския си мандат кабинетът „Петков“ създаде дружество „Хели Мед Сървиз“ ЕАД с приоритет да осигури медицински хеликоптери. Четете още. 

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук